Verhalenverteller

0 Posted by - November 1, 2015 - Sliderposts
Door haar unieke achtergrond in zowel de biologie, de kunsten, de bedrijfskunde als de filosofie kan Ellen verfrissende perspectieven bieden op alledaagse vraagstukken binnen organisaties. Als geen ander is ze in staat om modieuze termen als ‘innovatief’, ‘duurzaam’ of ‘maatschappelijk verantwoord’ kritisch onder de loep te nemen.

Lezingen

Zoekt u een spreker voor een symposium of bedrijfsevenement die uw medewerkers op een verfrissende wijze aan het denken zal zetten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik verzorg lezingen over ethiek en moraal binnen organisaties. Daarnaast spreek ik regelmatig over onderwerpen op de grensvlakken tussen (bio)technologie, maatschappij en kunst. Voor mijn lezingen put ik, net als in mijn boek De Dappere Kijker, zowel uit de praktijk, als uit de grote verhalen.

Als u mij vraagt voor een lezing, dan kunt u rekenen op een uniek verhaal. Speciaal op maat gemaakt voor u, aan de hand van een gerichte vraag.

Eerder gaf ik lezingen over vragen als:

  • Wat is morele moed?
  • Wat kunnen we van NETFLIX leren over de ontwikkeling van onze moraal?
  • Hoe bepaal je of een toezichthouder ‘fit & proper’ is?
  • Hoe beïnvloeden sciencefiction films ons denken over orgaantransplantatie?
  • Waarom fantaseren mannen over vrouwelijke robots?
  • Hoe beïnvloeden datingsites & datingapps onze hedendaagse liefdesrelaties?
  • Waar gaat de film High Life over?
  • Wij willen graag een innovatief bedrijf zijn, wat kunnen we hierover leren van de denk- en werkwijze van kunstenaars?