Spreker

0 Posted by - November 1, 2015 - Sliderposts
Door haar unieke achtergrond in zowel de biologie, de kunsten, de bedrijfskunde als de filosofie kan Ellen verfrissende perspectieven bieden op alledaagse vraagstukken binnen organisaties. Als geen ander is ze in staat om modieuze termen als ‘innovatief’, ‘duurzaam’ of ‘maatschappelijk verantwoord’ kritisch onder de loep te nemen.

Lezingen

Zoekt u een spreker voor een symposium of bedrijfsevenement? Ook dan bent u bij mij op het juiste adres. Ik verzorg lezingen over ethiek binnen uw organisatie, of over onderwerpen op de grensvlakken tussen technologie, maatschappij en kunst.

Als u mij vraagt voor een lezing, dan kunt u rekenen op een uniek verhaal. Speciaal op maat gemaakt voor u, aan de hand van een gerichte vraag.

Eerder gaf ik lezingen over vragen als:

  • Hoe beïnvloeden sciencefiction films ons denken over orgaantransplantatie?
  • Waarom fantaseren mannen over vrouwelijke robots?
  • Hoe beïnvloeden datingsites & datingapps onze hedendaagse liefdesrelaties?
  • Wij willen graag een innovatief bedrijf zijn, wat kunnen we hierover leren van de denk- en werkwijze van kunstenaars?

Daarnaast mag u mij altijd vragen om mijn mening te geven over het fenomeen ploetermoeder of de vraag waarom vrouwen doorgaans minder verdienen dan mannen. Ik doe dat graag en liefst met veel humor.

(Gast)colleges voor universiteiten en kunstacademies

Voor de universiteit Leiden ontwikkelde ik de cursus bio-ethiek voor biologen, een intensieve 4-weekse cursus waarbij studenten worden uitgedaagd om kritisch te reflecteren op de ethische en maatschappelijke aspecten van de beroepspraktijk van de (medisch) bioloog. Deze cursus is, als geheel of in losse modules, ook beschikbaar voor andere opleidingen in de biologie of life sciences. Voor meer informatie over deze cursus klik hier.

Voor iArts, de innovatieve, internationale opleiding tot interdisciplinair kunstenaar aan de Zuyd hogeschool in Maastricht, ontwikkelde ik diverse onderwijsmodules op het raakvlak van kunst, wetenschap en filosofie. Ook andere kunstopleidingen kunnen bij mij terecht voor gastcolleges of workshops over kunst en ethiek, interdisciplinaire samenwerking en artistiek onderzoek, zowel in het Nederlands, als in het Engels.