Uitdagende verhalen over moraal, wetenschap en kunst

0 Posted by - November 1, 2015 - Sliderposts

Deze hooggeleerde dame is weliswaar doktor in de filosofie, zij weet echter dat echte wijsheid niet uit boeken komt maar uit het ware leven. Ellen is altijd uitstekend voorbereid en weet als echte filosofe hoe zij kritisch door moet vragen. Zij weet een zakelijke uitstraling moeiteloos en met humor te combineren met een ontwapenende stijl en is daarmee de ideale spreker voor organisaties die iets anders willen dan ‘een man in pak’.

Zoekt u een spreker voor een symposium of bedrijfsevenement die uw medewerkers op een verfrissende wijze aan het denken zal zetten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Ik verzorg interactieve lezingen en workshops over ethiek en morele moed binnen organisaties.

Prachtige sessie! En ethiek als werkwoord: iedere dag jezelf opnieuw bevragen.

Daarnaast spreek ik regelmatig over onderwerpen op de grensvlakken tussen maatschappij, (bio)technologie en kunst. Voor mijn lezingen put ik, net als in mijn boek De Dappere Kijker, uit de praktijk, de wetenschap en bekende verhalen.

Geen saaie theorieen en grafieken, maar verhalen, films, science fiction, Netflix .

Als u mij vraagt voor een lezing, dan kunt u rekenen op een uniek verhaal. Speciaal op maat gemaakt voor u, aan de hand van een gerichte vraag.

Eerder gaf ik lezingen over vragen als:

  • Wat kunnen we leren van Clint Eastwood over morele moed?
  • Wat vertellen haar kleren en haardracht ons over de carrièrevrouw?
  • Hoe beïnvloeden sciencefiction films ons denken over orgaantransplantatie?
  • Meer voorbeelden onder ‘lezingen’ of in dit overzicht