Uitdagende verhalen over moraal, wetenschap en kunst

0 Posted by - November 1, 2015 - Sliderposts

 

Zoekt u een spreker voor een symposium of bedrijfsevenement die uw medewerkers op een verfrissende wijze aan het denken zal zetten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Ik verzorg interactieve lezingen en workshops over ethiek en morele moed binnen organisaties.

Deze hooggeleerde dame is weliswaar doktor in de filosofie, zij weet echter dat echte wijsheid niet uit boeken komt maar uit het ware leven. Ellen is altijd uitstekend voorbereid en weet als echte filosofe hoe zij kritisch door moet vragen. Zij weet een zakelijke uitstraling moeiteloos en met humor te combineren met een ontwapenende stijl en is daarmee de ideale spreker voor organisaties die iets anders willen dan ‘een man in pak’.

Ethiek is mensenwerk. Onze ideeën over wat goed handelen is, onze morele overtuigingen, hangen niet als appels aan een boom, die ontwikkelen we in overleg en vooral door te doen. Zo werkt het ook in organisaties. Dus als je als organisatie wilt werken aan de morele weerbaarheid loont het om daar aandacht aan te besteden.

Prachtige sessie! En ethiek als werkwoord: iedere dag jezelf opnieuw bevragen.

Daarnaast spreek ik regelmatig over onderwerpen op de grensvlakken tussen maatschappij, (bio)technologie en kunst. Voor mijn lezingen put ik, net als in mijn boek De Dappere Kijker, uit de praktijk, de wetenschap en bekende verhalen.

Geen saaie theorieen en grafieken, maar verhalen, films, science fiction en Netflix als inspiratiebron.

Als u mij vraagt voor een lezing, dan kunt u rekenen op een uniek verhaal. Speciaal op maat gemaakt voor u, aan de hand van een gerichte vraag.

Eerder gaf ik lezingen over vragen als:

  • Kunnen we wel onderscheid maken tussen feit en fictie?
  • Waarom zijn we verslaafd aan verhalen, vooral over slechte mensen?
  • Wat kunnen we leren van Clint Eastwood over morele moed?
  • Wat vertellen haar kleren en haardracht ons over de carrièrevrouw?
  • Hoe beïnvloeden sciencefiction films ons beeld over orgaantransplantatie?
  • Waarom worden mannen verliefd op robots?