Uitdagende verhalen over moraal, wetenschap en kunst

0 Posted by - November 1, 2015 - Sliderposts

Deze hooggeleerde dame is weliswaar doktor in de filosofie, zij weet echter dat echte wijsheid niet uit boeken komt maar uit het ware leven. Al meer dan vijftien jaar leidt zij debatten en gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of het nu gaat over het glazen plafond voor werkende moeders, de actualiteit van Kant’s derde kritiek of de wijze waarop het beste een innovatieve en duurzame organisatie kan worden gecreëerd, Ellen is altijd uitstekend voorbereid en weet als echte filosofe hoe zij kritisch door moet vragen. Zij weet een zakelijke uitstraling moeiteloos en met humor te combineren met een ontwapenende stijl en is daarmee de ideale dagvoorzitter voor organisaties die iets anders willen dan “een man in pak.

Zoekt u een spreker voor een symposium of bedrijfsevenement die uw medewerkers op een verfrissende wijze aan het denken zal zetten? Dan bent u bij mij aan het juiste adres! Ik verzorg lezingen over ethiek en morele moed binnen organisaties. Daarnaast spreek ik regelmatig over onderwerpen op de grensvlakken tussen ethiek, (bio)technologie en kunst.

Voor mijn lezingen put ik, net als in mijn boek De Dappere Kijker, uit de praktijk, de wetenschap en bekende verhalen.

Als u mij vraagt voor een lezing, dan kunt u rekenen op een uniek verhaal. Speciaal op maat gemaakt voor u, aan de hand van een gerichte vraag.

Eerder gaf ik lezingen over vragen als:

  • Wat kunnen we leren van Clint Eastwood over morele moed?
  • Wat vertellen haar kleren en haardracht ons over de carrièrevrouw?
  • Hoe beïnvloeden sciencefiction films ons denken over orgaantransplantatie?
  • Waarom fantaseren mannen over vrouwelijke robots?
  • Hoe beïnvloeden datingsites & datingapps onze hedendaagse liefdesrelaties?
  • Waar gaat de film High Life over?
  • Meer voorbeelden onder ‘lezingen’ of in dit overzicht

U kunt mij boeken via The Next Speaker