Het is een hardnekkig misverstand dat er zoiets bestaat als 'de waarheid' in de ethiek, of dat mensen met ‘ethisch leiderschap’ beter weten dan anderen wat goed handelen is. Zo simpel is het niet. Er zijn vaak meerdere perspectieven op een vraagstuk. Ethische kwesties liggen maatschappelijk gevoelig. Dat maakt het zoeken naar een oplossing waarin iedereen zich kan vinden complex. Iedereen vindt er wat van. Wie bepaalt in deze contexten wat goed is?
Een wedstrijd zeilen is uitdagend. Er gebeurt van alles. Het is mijn taak als schipper om overzicht te houden en zorg voor rust aan boord. Iedereen moet zich veilig voelen. Zeilen is teamsport. Bij mij aan boord wordt niet geschreeuwd, wel heel veel gelachen. Van fouten leren we. Niet alleen over zeilen, ook over onze eigen emotionele reacties in stressvolle situaties. Bij mij aan boord worden goede gesprekken gevoerd en banden gesmeed. We hoeven niet te winnen. Het gaat mij erom dat we steeds beter als team leren varen op mijn, of ons, schip. Die houding heb ik ook al trainer en adviseur. Ik zet de koers uit op hoofdlijnen en houd in de gaten of iedereen zich senang voelt. Wat we ook doen, we doen het samen.
Als je ergens geen goed gevoel over hebt, dan ben je waarschijnlijk niet de enige die dat zo ervaart. In zo'n geval kun je beter de telefoon pakken en met een paar kritische collega’s onderzoeken wat er precies speelt, dan de gedragscode er op na slaan. Het maken van ethische afwegingen is mensenwerk. Het is raadzaam om daarbij een externe procesbegeleider te betrekken, bij voorkeur een filosoof.

Trainingen & workshops

Wil je een keer sparren met jouw team over of the why van de individuele teamleden aansluit bij die van het  team? Wil je een keer wat langer stil staan bij de ethische aspecten van je werk en de belangrijkste waarden binnen je vakgebied? Of wil je gewoon eens op een andere manier kijken naar de samenwerking binnen het team?
Al meer dan 20 jaar geef ik workshops over ethiek en moreel leiderschap. Ooit begonnen als docent bio-ethiek op een biologiefaculteit, train ik inmiddels een zeer diverse doelgroep in de omgang met gewetensvragen en morele vraagstukken. Daarnaast verzorg ik trainingen in interdisciplinair samenwerken. Niet alleen wetenschappers en medisch specialisten kunnen bij mij terecht, ook bankiers, advocaten, kunstenaars en leerlingen van het ROC heb ik graag in een training. Goed samenwerken is een kunst. Zeker als er misverstanden zijn op de werkvloer of verschillende ideeën over wat goed is.
  • De workshop De vrouw als designvraagstuk gaat over vooroordelen en man-vrouw verhoudingen op de werkvloer. Deze in-company workshop is een must voor ondernemingen waar mannen en vrouwen intensief met elkaar samenwerken.
  • Ethiek in 2 dagen is een praktijkgerichte training ethisch leiderschap waarin je leert omgaan met gewetensvragen en morele vraagstukken.
  • Tijdens de workshop Doe normaal! staan we stil bij de oorsprong van conflicten en de rol die onze hardnekkige overtuigingen daarin spelen.

Lees hier waarom iedereen een training moreel beraad of ethisch leiderschap zou moeten volgen.

 

  • Tijdens de workshop the why van het team, staan we stil bij persoonlijke drijfveren van de indivuele teamleden en onderzoeken we samen hoe die samenhangen met de opdracht van het team (max 8 deelnemers).
  • Effectiviteit (alleen via School of life)
  • Objectiviteit (alleen via School of life)
  • De teamtraining Koers bepalen en houden is gericht op samenwerken en communicatie binnen teams. Deze training wordt gegeven in samenwerking met team Xcellerator en is deels op het water. De training is om die reden alleen tijdens het vaarseizoen te volgen.
  • Dat geldt ook voor de training Het roer in eigen hand!, een dag in het teken van persoonlijk leiderschap.

Geen een organisatie is hetzelfde als een andere. Daarom maak ik in-company workshops en teamtrainingen altijd op maat en aan de hand van gerichte adviesvragen. Ik maak daarbij gebruik van verhalen uit de praktijk en filmfragmenten. Het gaat niet om de theorie, maar om de ervaring. Wat zou jij doen?

 

De vier redenen waarom iedereen een training moreel beraad of ethisch leiderschap zou moeten volgen

De vraag is niet wat een ander zou moeten doen. De vraag is wat jij zou doen als je in zijn of haar schoenen zou staan.

Blinde vlekken, je gaat ze pas zien als je het doorhebt

Ieder mens heeft last blinde vlekken. Dat geldt ook voor organisaties. Daarvan zijn we ons niet bewust. We hebben anderen nodig om ze te zien. Daarom is het belangrijk om tegenspraak te organiseren.

‘The why’ van het team

De meeste teams hebben een heldere taakstelling en doel, maar waarom bestaat het team eigenlijk? Wat is the why van het team? Wat zijn de drijfveren om gezamenlijk iets te ondernemen? Hoe verhoudt dei zich tot de persoonlijk drijveren van de individuele teamleden?

Workshop: women@work de vrouw als designvraagstuk

De vrouw is, gewild of ongewild, een designvraagstuk. Hoe doen vrouwen dat, zichzelf vormgeven? Meer specifiek, hoe doen hedendaagse werkende vrouwen met ambitie, vrouwen die carrière willen maken dat? Hoe zien ze er uit? Hoe gedragen ze zich? Door wie laten ze zich inspireren?

Ethiek in 2 dagen: training ethisch leiderschap

Ieder mens krijgt op de werkvloer te maken met morele vraagstukken. De kunst is om ze tijdig te herkennen, erkennen en agenderen.

Workshop: Doe normaal!

"Doe normaal!", ik hoor het mensen vaak zeggen als ze hun verontwaardiging uiten over het gedrag van een ander. Ze refereren met deze uitspraak naar een norm, een idee over wat normaal gedrag is in een bepaalde situatie, waarvan ze denken dat iedereen daar hetzelfde over denkt. Dat is niet zo. Mensen hebben uiteenlopende ideeën over wat ‘normaal’ is. Dat is geen probleem, maar kan dat wel worden als je er niet over praat.

DEELNEMERS OVER ELLEN

“Gisteren met 12 collega's in gesprek over ethiek en de vraagstukken die we in ons werk tegenkomen. Samen met Ellen stelden we vast dat lijstjes en posters met waarden en regels weinig impact blijken te hebben. Beter is het om aan de hand van voorbeelden in de praktijk (steeds weer) in gesprek te gaan over de emoties die opspelen, de feiten over wat aan de orde is en de morele principes (waarden) die onbewust en impliciet leidend zijn (of juist niet). We hebben ook ervaren dat de dialoog, waarin luisteren en doorvragen domineren, een goede vorm is om samen ethiek te onderzoeken.”
Deelnemer, training ethiek in twee dagen
“Prachtige sessie! En ethiek als werkwoord: iedere dag jezelf opnieuw bevragen.”
Deelnemer, training morele moed voor adviseurs
Ons team vond het inspirerend om met Ellen te sparren. Ze stelt de juiste vragen, is hartelijk en heeft humor. Ze houdt de energie erin en zorgt ervoor dat je de deur uitloopt met een kop vol ideeën.
Rachel Kloek, Trajectum over de training The why van het team